A la carté

Alltid på Nergården

Svensk charktallrik – tre sorters kallskuret, lagrad ost, picklade maskrosknoppar och rökta mandlar, 125kr/175kr
Swedish tapas plate – three different cold cuts, matured cheese, pickled dandelion and smoked almonds

Räksallad med avokado, ägg och citron serveras med vitlöksdressing, 135kr/190kr
Prawn salad with avocado, egg and lemon served with garlic dressing

Osttallrik – Tre sorters ost från Svenska Gårdsmejerier med fikonmarmelad och knäckesticks, 135kr
Three assorted Swedish cheese served with figs jam and bread crisp

Nergårdens chokladtryffel smaksatt med Calvados, 30kr
Chocolate truffle flavoured with Calvados

 

Helgens meny 21-23/9 

Kräftskagen toppad med sikrom serveras med citron och smörstekt brioche, 130kr
Mixture of crayfish, dill and mayonnaise topped with roe served with lemon and butter fried brioche

**

Sörmländsk kronhjortsentrecote alternativt Isländsk torskrygg, 299kr
Swedish deer entrecote / Back of cod 

Tillbehör

Krämig färsk vitkål och rostade betor från Wappersta Gård serveras med smörfrästa kantareller, knaprigt sidfläsk samt rödvinssås
Creamy cabbage and roasted beets from Wappersta Farm served with butter fried chanterelles, crispy pork and red wine sauce

**

Lingontoffiepaj med riven choklad, havssalt och vispad grädde, 115kr
Lingon-& toffie pie with sea salt and whipped cream 

3rätters meny – 525kr

 

Meddela oss om ni önskar vegetarisk eller vegansk kost!
Let us know if you wish to have vegetarian/vegan food!

Om ni har några frågor gällande allergener, prata med oss!

Med reservation för ändringar
With subject to change